Stage

De derde stage heb ik bij interieur architect en ontwerper David Hansen gelopen. Moonshine observeert en creëert ruimte en maakt zinneprikkelende interieurs op maat.
Interieurs die transformeren, gericht op thuiskomen, het avondlicht, functionaliteit en persoonlijkheid. We bouwen vanuit een solide basis, ontwerpen een gedegen lichtplan, we verrassen en voelen toch vertrouwd. 

Naast het ontwerpen, maken we alle meubels zelf, op maat.
Moonshine richt zich op de toekomst, staat voor kwaliteit en een scherp oog voor detail. In de tijd dat ik hier stage liep heb ik verschillende dingen gemaakt. Enkele meubels voor in huis en later in de stage zijn we begonnen aan een hele inrichting voor een huis. 

De hele woonkamer waar ze een houten plafond en muur wilde, een keuken, de badkamer, 2 pantry’s en een wandkast in de hal. Een prachtige klus die mij veel kennis heeft gegeven. Ik heb een hele goede stage gehad en veel geleerd. Ook naast alleen interieur maken mocht ik ook meekijken naar intakes met klanten, offertes en de bestellingen wat ik erg leerzaam vond.

De eerste 10 weken van het tweede jaar (2018) meubelmaker heb ik stage gelopen bij Meubelatelier Momentum, Arno Kalsvel. Dit is een eenmanszaak met een kleine werkplaats in Amsterdam in de Jordaan. Arno probeert op een nog zo ambachtelijk mogelijke manier meubels of interieur tot stand te brengen. Hij heeft een bijzonder eigenzinnige kijk op ambacht en de stijl van nu die zeer 

Foto 1

interessant was en een hoop vragen deed aanwakkeren bij mij. Waar zijn WE in godsnaam mee bezig? vraag ik mijzelf nu vaak af.

In deze stage periode heb ik onwijs veel geleerd. Op meubelmakers gebied maar ook zeker over de manier van denken over interieur, ambacht of stijl. 

Foto 2

We hebben in deze korte 10 weken een aantal verschillende meubels gemaakt waaronder 2 tafels, een kabinet (foto 1/2), draaiende kast die scharniert aan de muur (foto 3)

De manier hoe Arno te werk gaat sprak mij zeer aan, echter moet je wel je schoolkennis lichtelijk aan de kant zetten en open staan voor nieuwe manieren. Dat gaf mij een nieuwe kijk op het maken, zien en bedenken van schoonheid. Ik heb vreselijk veel geleerd en kijk terug op een geweldige stage. Een echte aanrader voor leerlingen en voor mensen die eer uniek meubel op maat willen

Foto 3

De 3e periode van mijn opleiding in het 1e studiejaar, heb ik stage gelopen bij ZelfDesign. Dit is een jong en dynamisch bedrijf in Amsterdam, dat gespecialiseerd is in interieurs en design. ZelfDesign staat voor een uniek ontwerp, de gewenste maatoplossing, uiteenlopende keuzes uit materialen en afwerking, en werkt zowel voor particulieren als voor bedrijven.

TIG lassen

Zij werken zoveel mogelijk met Europese houtsoorten, zoals eikenhout, taxushout, notenhout en iep. Ik heb dit bedrijf gekozen, omdat ik graag met verschillende soorten materialen werk, zoals hout en staal. Ik heb hier ook leren lassen van de eigenaar Ignacio Daniels, die op dit gebied een echte prof is.

Er werd zeer projectmatig gewerkt, wat ik erg prettig vond. Als er tijd over was kon ik die besteden aan mijn eigen project dat ik had opgezet. Omdat ik mij wilde toeleggen op het lassen tijdens deze stage, heb ik een buitenbankje ontworpen van staal met zoveel mogelijk verbindingen en een hardhouten zitting. Dit was een mooie oefening in het lassen.

Metaal en hardhout